Wolfgang Puck oscarowy kucharz

wolfgang puck-oscary-menu-kucharz

Wolfgang Puck (’49) ulubieniec amerykańskiego showbizu, od 18 lat jest odpowiedzialny za menu na bankiecie po ceremonii rozdania Oscarów. Gotowania uczył się od swojej matki, a dzisiaj jest właścicielem ponad 20 nagradzanych i wyróżnianych restauracji (Spago, Cut), wydaje książki kucharskie (Live, Love, Eat, Modern French Cooking for the American Kitchen), przygotowuje catering na najważniejszych uroczystościach, występuje w programach telewizyjnych (Hell’s Kitchen, Top Chef), a czasem nawet jako aktor (The Muse, Frasier, Rhapsody in Bloom).

Uwielbia macaroons (makaroniki), a jego popisowym daniem jest House Smoked Salmon Pizza.

Oficjalna strona: wolfgangpuck.com

Ogląda, gotuje i fotografuje: Kino i Kuchnia

One thought on “Wolfgang Puck oscarowy kucharz

  1. Pingback: Menu Oscary 2013 | The Oscar Night Menu |

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s